Spennende i Helsehagen

Foto: Søderholm - Steen / trondelag.com

Namdal regionråd var samarbeidspartner med Helse Nord-Trøndelag og KS om konferansen Helsehagen på Nord universitet i Namsos torsdag 14. november. Innovasjon og teknologi var gjennomgangstema i konferansen som samlet 120-130 helsearbeidere, administratorer, forskere og politikere.

Helseplattformen som skal innføres i Midt-Norge i de kommende åra var et sentralt tema, belyst med ulike «briller». Dette er den kanskje største satsinga for helsevesenet på lang tid, som berører både kommuner, helseforetak og fastleder. Innføringa skal medføre en felles, tilgjengelig helsejournal.

Katrine Myhre fra Norway Health Tec slo an tonen med innledningsforedrag om muligheter og utfordringer med digitalisering, før et panel med stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol (Ap), ass. fagdirektør Per Olav Østbyhaug, forsker Roald Bergstrøm og Kathrine Myhre debatterte Helseplattformen som grunnlag for næringsutvikling og innovasjon.

Så fulgte innledninger om avstandsoppfølging med eksempler fra videoteknologi i Møre og Romsdal, mobilt røntgen i Namdalen og avstandsoppfølging i Helseplattformen ved Christer Jensen, Bo Frederiksen og Jarl Reitan.

Så kom Rosenborgs sportsdirektør – Stig Inge Bjørneby, rett fra pressekonferanse på Lerkendal der han hadde meldt sin avgang – for å inspirere forsamlinga med foredraget «Produktiv paranoia i verdibasert ledelse». Et tankevekkende innlegg som ble mottatt med lang og varm applaus.

Digital transformasjon ble belyst av Helge T. Blindheim og Inga K. Godø fra Microsoft før konferansen ble avsluttet med fire eksempler på innovasjons- og utviklingsprosjekter i regionen; overlege Carl Platou, Sykehuset Levanger, Lisbeth Ø. Rygg, Nord universitet, Beathe Galguften Aunet, Overhalla kommune og Trond Lundamo, Værnes Respons.

 

Kategori: