Detaljer
Webinar: Kompetanseindikatorer for Trøndelag med fokus på Namdalen (30. oktober 2024 kl. 12.00-13.00)
Her finner du lenke til webinaret
Kompetanseforum Namdalen inviterer til et webinar om kunnskapsgrunnlaget, indikatorer og statistikk knyttet til arbeidsliv og kompetanse. Webinaret blir på teams 30. oktober 2024 kl. 12.00-13.00
Last ned rapporten Kompetanseindikatorer Trøndelag (PDF)
Dagsorden:
- Hovedpunkter fra rapporten Kompetanseindikatorer Trøndelag 2024 med fokus på Namdalen v/ Per Overvik, Trøndelag fylkeskommune
- Spørsmål og diskusjon
Det blir tatt opptak av presentasjonsdelen av webinaret.
Webinaret er åpent for alle interesserte.
Videresend gjerne invitasjonen om du vet om noen som kan være interessert.
Portal for regionale kompetanseindikatorer
Regionale kompetanseindikatorer er et verktøy utviklet for å gi innsikt i kompetansebehov og -ressurser i ulike regioner i Norge.
Portalen som nå er lansert på utdanning.no/rki tilbyr en brukervennlig plattform der man kan utforske og analysere data om kompetanse og utdanning på regionalt nivå.
For mange av indikatoren er det også mulig å se resultater på kommunenivå.
Hva er regionale kompetanseindikatorer?
Regionale kompetanseindikatorer gir en oversikt over kompetanseprofilen i ulike regioner, inkludert informasjon om utdanningsnivå, yrkesdeltakelse og etterspørsel etter spesifikke kompetanser.
Temaer som dekkes i portalen
Portalen dekker fem hovedtema som er sentrale for å forstå kompetansesituasjonen i ulike regioner:
- Arbeidsstyrken: Arbeidsstyrkens størrelse i forhold til befolkningen forteller oss mye om robustheten i arbeidsmarkedet.
- Arbeidsmarked: Hvordan er forholdet mellom tilbud og etterspørsel av arbeidskraft?
- Tilgang på formell kompetanse: Hvordan er utdanningsnivået, og hvor attraktive er de ulike regionene for søkere til fagskole, høgskoler og universiteter?
- Behov for mer etter- og videregåendeutdanning: Dette temaet belyser i hvor stor grad sysselsatte og voksne deltar i etter- og videreutdanning.
- Svak tilknytning til arbeidslivet: Mange har havnet utenfor utdanning og arbeidsliv, eller har en svak tilknytning til arbeidslivet. Oversikt over denne andelen av befolkningen er viktig i utformingen av regional kompetansepolitikk.