Nytt regionråd

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol gjentok forsikringa om at det skal bygges ny landingsplattform for redningshelikopter ved Sykehuset Namsos da hun besøkte Namdalstinget fredag.

NYTT REGIONRÅD: Det nye regionrådet etter valget i høst, konstitueres 20. november. Her er ordførererne samlet på et brett under Namdalstinget. Bak fra venstre: Olav Jørgen Bjørkås (Flatanger), Tor Erling Inderdal (Lierne), Ole Joar Flaat (Høylandet), Håvard Strand (Osen), Amund Hellesø (Nærøysund) og Svein Pettersen (Leka). Foran: Elisabeth Vollmo Bjørhusdal (Namsskogan), Kennet Tømmermo Reitan (Røyrvik), Ann Jeanett Klinkenberg (Grong), Hege Saugen (Overhalla) og Amund Lein (Namsos) Foto: Espen Fossland.

– Jeg regnet med at spørsmålet kom, og svaret er fortsatt et like utvetydig ja. Helikopterplattformen ved Sykehuset Namsos skal bygges, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol da hun var invitert til Namdalstinget – der blant annet helse sto på agendaen.

Ministeren viste til at planene er godkjent og prosjektet finansiert.

– Så kom det en kostnadssprekk som vi ikke har fått tettet helt ennå, slik at vi må gå en runde og se på hvordan det skal løses. Samtidig må jeg advare om at det ikke er rom for flere sprekker nå, sa Kjerkol.

HELIKOPTER: Ordfører i Namsos, Amund Lein ba om forsikring om at det blir bygget ny helikopterplattform ved sykehuset. Foto: Espen Fossland


Helseplattformen

Med en plattform avklart, hoppet Namdalstinget over til neste plattform. En plattform hvor det råder usikkerhet, som har avstedkommet mye bråk og hvor det er sterk uttalt motstand mot innføring. Vi snakker om Helseplattformen til Helse Midt-Norge.

Statsråden var tydelig på at å stanse arbeidet med Helseplattformen, slik en del motstandere av det nye helsejournalsystemet har tatt til orde for, etter hennes syn ikke er noen god ide.

Les hele saken i Namdalsavisa.